dimecres, 24 de desembre de 2008

Prestació de Sanitat, Pública o Privada?

Més dades sobre l’èxit de les EALL respecte l'INSS.
La selecció que cada any fan els funcionaris civils de l'estat es el test de l’èxit.
En aquesta noticia d'un altre bloc vull destacar una dada: La gestió econòmica de les EALL es un 40 % més barata que la de l'INSS.
PROPOSTA : Estendre de forma progressiva a altres sectors o poblacions la possibilitat d'escollir que ara només tenen els funcionaris de l'estat.
Per que no començar amb els funcionaris de la Generalitat de Catalunya?
A més, això produiria un estalvi en una segona fase, perque tots els funcionaris de Catalunya que tenen una assegurança privada, es donarant de baixa de la mateixa i destinaran els diners a un altre lloc. I que ningu s'assusti, perque no deixan de poder escollir lliurament el que ja tenen per obligació: la sanitat directament gestionada per l'estat/departament de Salut/ICS."Los Funcionarios Civiles del Estado, agrupados en Muface, pueden elegir entre sanidad pública o privada y el 91 % han elegido la sanidad privada frente a la pública.Las entidades aseguradoras que prestan servicio a Muface son nueve: Aegón, Adeslas, Asisa, Caser, DKV Seguros, Groupama, La Equitativa de Madrid, Igualatorio Médio Quirúrgico Colegial de Santander y Mapfre Caja Salud.Muface abanorá a las entidades aseguradoras. en 2006, a las entidades aseguradoras:
56,27 Euros/mes por cada funcionario mayor de 65 años.
47,45 Euros/mes por cada funcionario menor de 65 años.Según un estudio elaborado por PWC, la Administración se ahorra un 40% cuando funcionario elige sanidad privada frente a sanidad pública

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada