dilluns, 14 de desembre de 2009

Com implementar un mateix la Protecció de Dades del fitxer de pacients


La Agencia Espanyola de Protecció de Dades explica els requeriments per la correcta protecció de les dades dels nostres fitxers de pacients, i facilita la notificació del mateix a la fi del cumpliment de la llei en la seva web:
En resum cal:
1-Compliment dels requeriments de seguretat que son resumits pr l'agencia en "Cuadro Resumen de Medidas de Seguridad", dins la Guia que han publicat en la seva web i que en l'explicacio que segueix exlplica com accedir
2-Confeccionar i guardar a la consulta el manual de seguretat
3-Notificar a l'Agencia espanyola de Proteccio de Dades l'existencia del fitxer

http://www.agpd.es/ . (Obrir l'apartat de "RESPONS. FICHEROS" per seguir el curs de l'explicació. )

A la pestanya "GUÍA DOCUMENTO SEGURIDAD" (5ª pestanya grisa a l'esquerra) es troba, dalt a la dreta, el link amb el model en format pdf, del manual que has de redactar. Es on posa en vermell "Documento:Guia de seguridad" https://www.agpd.es/portalweb/canaldocumentacion/publicaciones/common/pdfs/guia_seguridad_datos_2008.pdfExplica S'explica molt bé el qué omplir segons el fitxer de dades que tinguis sigui Manual, Automatitzat o Mixte. Si no tens programa per a redactar en "pdf", tinc l'experiencia d'haver copiat pagina per pagina en un document "word" amb l'eina de "cortar y pegar"
Qui tingui interes en que li envii document en word que he generat (nomes per fitxers Manuals ,que vol dir en paper) m'envii la peticio a boadapeiro@telefonica.net

Després de la redacció del Manual, es pot realitzar l'inscripció del fitxer a traves de la pestanya Inscripción de ficheros. Si tens firma digital de la FMNT (la mateixa que per la declaració de renta via Internet), pots fer l'inscripció per Internet.
Després, cal obrir "Obtencion del formulario Nota" i a les descargues disponibles selecciona Formulario NOTA de titularidad privada . Despres de seleccionar"alta" pots escollir "tipo" que et facilita molt la redacció de l'inscripció perque hi ha un model tipus per a "pacientes"

Dins d'Inscripcion de ficheros, selecciona Obtencion de formulario Nota i primer selecciona "ALTA", i despres "Tipo" per a trobar el model tipus de "pacientes".
Sobre l'auditoria que cada dos anys cal fer, aquesta pot esser externa o interna. Aixi es explicat a la web i he confirmat via telefonica al 902 de l'Agencia. El model d'auditoria interna es a la mateixa "GUIA DOCUMENTO SEGURIDAD" que explica " la Relación de comprobaciones para la realización de la Auditoria de Seguridad"
Espero haver estat el maxim de clar per facilitar al màxim als poc agraciats economicament metges generals de Barcelona, l'estalvi mitjançant l'autoajuda.
Per ultim: si has canviat la teva adreça de email, et convido a que me la donguis a boadapeiro@telefonica.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada