diumenge, 1 de maig de 2011

DIÀLEC INTEGRADOR: Cuidar al malalt a casa i el metge de capçalera. Reflexio de una emprenadora

Conec a la Gemma de fa anys, es una emprenadora que ha posat en marxa una empresa de serveis socials. Des de la seva important ajuda als malalts (presta ajuda a domicili, serveis especials, ajuda a l'hospital, tasques domèstiques, servei de cangurs, teleassistència), hem parlat del seu servei i del metge general. Aqui teniu la seva reflexió escrita

La incorporació de la dona al mercat laboral i la llarga esperança de vida de les persones han condicionat el sorgiment de noves necessitats a les llars.

El conceptes referents a la família han canviat. El pares es fan grans i els seus fills majorment no viuen amb ells. Moltes vegades el preus de les vivendes, les feines del fills..., han condicionat que aquest visquin a molts quilòmetres del seus pares. Això fa que no puguin tenir una relació propera amb els seus pares quan cal.

Sovint la gent gran esta sola. Moltes vegades tenen dificultats per fer les tasques diàries. Però el problema real sorgeix quan tenen malalties i la pròpia família no pot tenir cura d’ells. Quan ningú es pot apropar per ajudar-los.

Hi ha empreses que amb la seva tasca poden donar suport a les llars, amb els seus professionals, garantint la confiança i la tranquil•litat del seus clients. Avaluen el problemes que pateixen les persones de edat o persones amb malalties i ofereixen els mitjans per ajudar-les; cuidadors que poden adonar-se de situacions crítiques dels usuaris tan a nivell físic, psíquic o mental. Però encara tenim que anar més enllà.

Aquestes empreses tenen que col•laborar amb les tasques de altres professionals. Cal més diàleg amb el metge de família que supervisa aquestes persones dependents i amb les infermeres que treballen en els domicilis. Ja que el cuidador serà el que contempli el que succeeix. Cal una atenció integral, una comunicació ràpida i eficaç.

Hem de recuperar el metge que tracte en el pacient i li dona un suport en el seu domicili. La infermera que els visita. Els cuidadors que dia a dia contribueixen al benestar de les persones. Tots plegats podem ajudar al suport a l’autonomia de les persones a la seva llar, reduint costos de prestacions i alleugerint les carreges que pateixen les famílies. Garantir els desitjos dels malats i la millor forma d’entendre-ho es posant-nos en el seu lloc.

Asfa21
08028 Barcelona
C/Galileu 270
Tel 93 490 55 90

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada