dijous, 2 de desembre del 2010

El Govern inicia la fi de l'actual model economic de Muface, Mugeju i Isfas





Es pot considerar una millora pressupostaria que l’Estat augmenti el cost de les prestacions sanitàries dels nous funcionaris a canvi de un servei percebut com pitjor?

Això es el que va aprovar ahir el Govern anunciant la incorporació dels nous funcionaris en el Regim General de la Seguretat Social, en lloc del Regim de classes passives de l’Estat (Muface, Isfas i Mugeju)

El regim de classes passives de l’Estat permet des de 1975 que els funcionaris de l’Estat seleccionin anualment la prestació sanitària entre la Sanitat Publica i les Entitats d’Assegurança Lliure(EALL). Tenint en conta que la qualitat de les entitats privades d’Assegurança Lliure es clarament percebuda pels funcionaris com millor que la del Sistema Nacional de Salut ( en l’any 2009 el 85% de funcionaris van escollir de forma voluntària una EALL -DKV, Adeslas, Sanitas, etc.- per davant del SNS), i que el cost d’aquestes es la meitat que el ens públic; per que el Govern decideix pagar més per menys qualitat de servei?. L’any 2010 les asseguradores han rebut 650€ per pacient i any, en front dels 1400 que rep la Sanitat Publica.

Crec que es una mida que menysprea l’esforç de aquestes EALL per aconseguir unes magnifiques ràtios de productivitat, i el sacrifici de tots els metges que hi col·laboren fent grans esforços econòmics any darrera any per donar servei de alta qualitat als pacients que confien en ells.

Per que privatitza el Govern espanyol una part dels aeroports i per contra, inicia la conversió pública de la petita part sanitària que es de prestació privada?

No seria millor ampliar el sistema d’elecció d’entitat sanitària a altres col·lectius de treballadors? L’estat augmentaria en eficiència i reduiria costos.

2 comentaris:

  1. Fa poc, Izquierda Unida va fer una proposta al Congrés de Diputats per eliminar les mutualitats públiques. Als governs "d'esquerra" tot el que soni a privat els hi provoca náusees. Es una forma de contentar a certa part del seu electorat per les grans privatitzacions exigides i concedides als grans poders economics que son els que en realitat estan gestionant aquesta crisi de laboratori

    ResponElimina