diumenge, 28 de gener del 2024

AMAPRI Associació de Metges de l'Activitat Sanitària Privada

 


Ha nascut una nova associació de gran interes per els metges que treballem de forma autonoma en l'activitat sanitaria primaria. 

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i PIMEC han col·laborat intensament per promoure una plataforma que ha de permetre als metges autònoms col·legiats al CoMB que fan activitat privada defensar i negociar els seus interessos de manera col·lectiva davant de les entitats asseguradores i/o grups hospitalaris amb l’objectiu de millorar les condicions d’aquests professionals que treballen per compte propi.

Les dues institucions han presentat  a finals de gener, una associació professional independent que neix amb l’objectiu de canalitzar les demandes de millores en les condicions de prestació dels serveis d’un col·lectiu que, en els darrers anys, ha vist com la manca d’actualització dels seus honoraris, no tan sols ha precaritzat la seva activitat, sinó que amenaça la qualitat assistencial al sector de la medicina privada. A partir de la data de presentació i constitució de la nova associació, qualsevol metge autònom col·legiat al CoMB que exerceixi al sector de la medicina privada s’hi podrà associar.

Aquesta Associació, a diferencia del COMB, no té les mans lligades per entrar en dialeg amb les EALL's

Cal realitzar  la solicitud d'alta

El dia 22 de febrer, dijous, estem convocats a un a reunió a PIMEC, carrer Viladomat 174 de Barcelona

La web de l'Associacio es www.amapri.org

8 comentaris:

  1. Ja existia la Associació de Medicina lliure. Esperem que aquesta nova associació sigui més útil que aquella.
    Un apunt. Sabeu que Assistencia S.C. als metges que es jubilen els hi dona una pagueta, si oi?. Doncs resulta que donan la pagueta als metges que hagin facturat més durant el periode de co.laboració amb l'entitat. De manera que, dificilment la donaran a un generalista mentres que una especialitat quirúrgica la té assegurada. Tot pagant la mateixa quota al "Montepio". Está comprovat. Un company ha rebut una carta comunicant aquesta aberració i dient-li que li tornaran les aportacions fetas (uns 2000€) en pagament únic.
    Apa, ja té feina l'associació.

    ResponElimina
  2. Gracies per compartir la informcio que desconexia

    ResponElimina
  3. El Monte Pio d'ASC comenta que la aportacion economica a los medicos de mas de 70 años se aprueba cpor el Comite de direccion anualmente. Depende de los pacientes que ha vsitado el médico durante los ultimos quince años. Espero aclarar un poco el tema

    ResponElimina
  4. Sí. Pero no es justo que con igual cuota pagada al Montepío unos cobren y otros no. ¿Aceptaríamos que a igual cotización a la Seg. Social unos cobrasen y otros no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. MIGUEL ANGEL GRAU REINES9 de febrer del 2024, a les 15:59

      .-TOTALMENTE DE ACUERDO.O SEA.QUE LLEVO TRABAJANDO PARA ASC 41 AÑOS, PARA CUANDO ME JUBILE Y COMO NO HE CONTADO LOS PACIENTES QUE HE VISITADO EN ESE PERIODO, INCLUIDOS LOS AÑOS DE DESCENSO POR LA PANDEMIA, NO SE ME PAGARA AQUELLO QUE TEORICAMENTE ME CORERSPONDE.?
      ,.INSULTANTE ,DISCRIMKINATORIO Y FALTO DE ETICA

      Elimina
  5. En su momento, al incorporarnos al cuadro, firmamos un documento (pseudo estatutos) en el que indicaba sin género de dudas que al jubilarnos tendríamos una paga, sin indicar cuantía.
    Hace como 30 años, pregunté en el Montepío y me informaron que la paga se daba siempre y cuando las condiciones económicas de la entidad lo permitían y que hasta esa fecha siempre se había dado.
    Esto de ahora es diferente. Es un insulto y una injusticia. Dudo que sea legal. Si todos pagamos la misma cantidad al Montepío no pueden pagar a unos y a otros no.

    ResponElimina
  6. agradezco vuestros comentarios pero quisiera reconducir a la justicia que se nos debe a los medicos de todas las EALLs, y a los medicos generales en particular con respecto al trao retibutivo que percibimos. Los medicos generales no hemos visto corregida la situacion en 20 años, me refiero a que cobramos un 40% por visita que la especialidad menos retribuida

    ResponElimina
  7. Quie esé interesado en conocer que puede realizar PIMEC al respecto, nos podemos ver el 22 de febrero en la calle Viladomat 274 a las 19,00. Se constituye AMAPRIM

    ResponElimina