dijous, 18 de desembre de 2008

Els Funcionaris Estatals trien preferentment una Entitat d'Assegurança Lliure (EALL)


En aquestes dades, on molts funcionaris parlaren en el seus àpats familiars de la Entitat Assistencial Sanitària que escolliran per l'any 2009, copio l’informació sobre dades de l'any 2006 publicades per el Departament de Salut.


"El nombre de persones que pertanyen als col·lectius MUFACE, ISFAS i MUGEJU, i que han optat per l’assistència sanitària mitjançant una EAL com a assistència sanitària pública, és de 163.851, amb una recaptació per primes en aquest apartat que puja a 100.677.860 euros. Això representa el 9,99% del total de persones assegurades amb pòlisses d’assistència sanitària privada. En els últims cinc anys s’ha constatat una disminució del 12.6% en el nombre de funcionaris públics que han optat per rebre assistència sanitària mitjançant una EAL."

Font: Memòria 2007. Entitats d’assegurança lliure d’assistència sanitària. Pàgina 7.
Direcció General de Recursos Sanitaris.
Departament de Salut.
Generalitat de Catalunya


Com a comentari a l’informació de la Memòria escrita per la Generalitat cal considerar que el envelliment de la població estudiada (amb conseqüències de decés i de retorn al seu origen geogràfic) poden emmascarar el resultat respecte el descens de població que escogeix EAL. També notem a faltar l’informació sobre el percentatge de funcionaris que escollen l’ICS en lloc de les EAL i que sempre s'ha considerat molt elevat, de l'ordre del 90%

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada