dimecres, 29 d’abril del 2009

Brot de grip A/H1N1 d’origen porcí. Sobre la carn de porc


A la pàgina d'informació de l'OMS diu:



A l'informació de Catsalut:
Algunes vegades, les persones poden contagiar-se en tocar un objecte contaminat amb el
virus de la grip i després posar-ne les mans a la boca o el nas.
Cal recalcar que la transmissió del virus de la grip porcina, com de la resta de virus de la
grip, és per via respiratòria (a partir de les secrecions nasals o orals) i que, en cap cas, no
es transmet per via digestiva; per la qual cosa es recorda que es pot menjar qualsevol
tipus d’aliment que contingui porc o els seus productes derivats, ja que això no comporta
cap risc de transmissió de grip
porcina.http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir438/griporcina.pdf
Em pregunto quina versiò donar si algù em preguntar sobre menjar carn de porc
A La Vanguardia del 4-5-2009 trobo "El experto en seguridad alimentaria, Peter Ben Embarek, aseguró que los virus de la gripe tienen la caracteristica común de teener muy poca resistencia al calor, por lo que aún suponiendo que un animal hubiese sido infectado, el proceso de cocció eliminaría cualquier peligro. En cuanto a los productos derivados del cerdo, como los jamones y otros, explicó que su prolongado proceso de producción dejaría inactivado el virus gripal."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada