dimecres, 1 de juny del 2011

GREU NOTICIA:Orden ...incompatibilidad de la percepción de la pensión de jubilación del S de la SS con actividad a cuenta propia


El meu amic Eladi m'ha fet un link per el blog que era la Orden TIN/1362/2011, de 23 de mayo, sobre régimen de incompatibilidad de la percepción de la pensión de jubilación del sistema de la Seguridad Social con la actividad desarrollada por cuenta propia por los profesionales colegiados. J

He entart en la Web del COMB i per això us poso el link a amb la noticia publicada en la Web del Col•legi.  Es bo saber que avui mateix el COMB ha decidit presentar recurs.




2 comentaris:

  1. Rectificació de sintaxi de l'anterior comentari:
    Veient la web del col•legi sembla que no més existeix un tipus de metge: el que treballa per l’ICS (veure noticia del dia 09-06-11) És evident que són majoria, però també som uns quants els que treballem per altres empreses.
    Segons l’ordre (no llei i per tant anul•lable sense més tràmit) del ministeri (de treball?) no podrem jubilar-nos i exercir privadament alhora (tot i que “cotitzant” a la Mutual). Él ministre ignora que els metges catalans podem exercir privadament sense tributar al RETA mentres ho fem a la Mutual, per tant no hi ha confrontació en percebre la pensió pública de jubilació de la Seg Social i cotitzar a la mateixa per què això últim no es produeix.
    Dit això, i si l’ordre d’incomptabilitat de percepció de jubilació i exercici privat s’ajusta a dret, trobo que els companys que, jubilats actualmente están exercint privadament han de suspendre la seva activitat amb carácter inmediat i retornar tot el que hagin rebut com pensionistes tal i com amenaça l’estrambotica ordre ministerial. Sé que això aixecarà les critiques més enceses. Jo també ho faria. Si us plau preneu-lo com un exercici de raonament. Així mateix, com es possible que es doni un termini per poder-se jubilar abans del 1 de juliol per que no l’afecti l’ordre? Es pot o no es pot exercir?. Per què uns poden estar al marge de la norma i altres no?
    Això es un enorme greuje. Jo crec que el que ha de fer el col•legi és emprendre totes le accions legals i amb total fermesa per evitar-ho.
    Percert, sabem que els que hi treballem per A.S.C. al cumplir els 70 anys i cessar l’activitat i, sense compromís escrit i si l’economia interna ho permet (fins ara així ha estat) paga una mena de pensió. Per això ens descomptan una quantitat pel Montepio. Es a dir, haurem de prolongar l’activitat assalariada, sigui ICS o altre fins els 70 anys, si no volem perdre aquets drets. En cas contrari tota una vida pagant al referit “Montepio” es perd. Vaig enviar un e-mail a la secció d’assegurança lliure a tal respecte i encara espero comentari o resposta.
    Sé que és legal però no deixa d’ésser fastigós veure com un metge “currant” no pot continuar treballant després de jubilar-se i un politic pot retirar-se cobrant dos o més sous públics sense treballar i comptabilitzar activitats privades molt ben remunerades.
    Ara em faig algunes preguntas:
    Ha pensat el ministeri el que deixarà l’estat de recaptar en concepte d’IRPF si el metge tanca la seva consulta?
    Ha pensat la quantitat de gastos que té el metge que generan ingressos per IVA.
    Ha pensat la quantitat de llocs de treball que desapareixeran en concepte d’auxiliars, neteja, administradors, etc?
    Les mútues, saben el que se'ls ve damunt d’aquí uns anys si els seus metges col•laboradors (que passen de la cinquantena) començan a abandonar els seus quadres per jubilar-se considerant que són molts pocs els metges joves que obren consulta privada?
    Si us plau, no ens dormin.
    Dr. Lluís Artiaga Davó

    ResponElimina
  2. Segons informa l'assesoria juridica (veure noticia a la web del col·legi d'avui) l'ordre quedarà anul·lada. Ara restem a l'espera de com serà la nova situació dins del projecte de llei que regularà la compatibilitat entre pensió i activitat privada. Com sempre en aquestas coses mai queda igual. És com quan es trenca un gerro, encara que el peguem amb cura ja no queda com abans.

    ResponElimina