dijous, 17 de gener del 2013

MEL

Mutual Medica informa a la seva web de la nova alternativa per a Autonoms, que anomena MEL

http://www.mmcb.es/es/Alternativa-a-Autonomos/mel-alternativa-autonomos-reta.html

La novetat es que a partir del 1 de gener de 2013 "Desde el 1 de enero de 2013 la Ley establece de forma expresa que las mutualidades de previsión social que quieran actuar como alternativa al RETA para sus mutualistas deben ofrecer un nivel mínimo de cobertura. Este nivel mínimo se determina tanto de forma cualitativa como cuantitativa"

Es una norma amb cara i creu. Per un costat vetlla per una major cobertura del futur del metge, pero per un altre resulta un impediment practic per  l'inici de la activitat privada. Tindria que suavitzarse molt l'exigencia economica inicial dels nou vinguts.

1 comentari:

  1. Soc en Roger Vinyeta, Metge de Familia. La meva activitat de mútua és baixa, però em permetia tenir una certa llibertat de funcionament fora del Sistema Nacional de Salut. Amb aquesta normativa sospito que molts haurem de plegar, i si pensem malament les grans corporacions seran les més beneficiades per aquesta mesura perquè si facturen molt i no hi ha competència, el mercat serà d'elles, i dels professionals que hi pugui estar dins. Si això ho lliguem amb els senyals que es van emetent a tot l'estat de com s'està privatitzant la sanitat pública, i a més tenim present les fusions entre asseguradores que han fet fora a molts metges dels seus qüadres mèdics (Adeslas-Aresa), no sé què pensar de tot plegat

    ResponElimina