dimarts, 29 de gener del 2013

Nova Recepta Privada: Comentari del COMB

"El COMB no ha participat ni ha estat consultat en cap moment en l'elaboració de la normativa estatal referent a la recepta privada, d'aplicació a partir del 21/01/2013."


La nostra opinió és que el procés de confecció de la recepta que preveu el real decreto sobrecarrega, enlenteix i, en definitiva, complica el procés assitencial sobretot en un moment en que l'evolució tecnológica permetria cercar solucions més fàcils, ràpides i econòmiques   http://www.comb.cat/cat/professional/receptaprivada/home.asp  

2 comentaris:

  1. Desprès de llegir el decret i les informacions que aporta el escrit de la web del COMB em plantejo que no calia fe res de nou per a fer el que ja fèiem metges, farmacèutics i pacients de forma ordenada i entenedora des de fa anys.

    Estic d’acord que s’ha de regular el nou: les receptes dels podòlegs, la recepta electrònica,… Però no cal tocar el vell que ja funciona.

    La nova recepta aporta 4 qüestions que segons la meva opinió no tenen utilitat per els metges que treballem fent una assistència de tracte privat:

    1.- Recepta amb copia. Els malalts compren el medicament a la farmàcia i es queden la recepta.
    Fe copia, té utilitat només per a psicòtrops perquè la recepta queda en possessió de la farmàcia.
    Crec que cal demanem al MINISTERIO un canvi en aquesta norma i no tindrem que fer tantes copies inútils (més feina, gasto en paper autocopiant i/o gasto inútil antiecològic de paper)

    2.- Informació sobre Art. 5 LOPD. Crec que no es prudent posar en la recepta més que el important: les dades de la prescripció.
    La llarga frase amb al•lusió a LOPD no aporta res, i es redundant. A totes les consultes realitzem l’aplicació de la LOPD i en aquesta aplicació ja es vigent que s’informa sobre l’existència del fitxer.
    A més, no seria més important informa a quin arxiu s’incorporarà la recepta estesa per el metge?

    3.- “El prescriptor anotará el nombre, dos apellidos, año de nacimiento, DNI,… “ Moltes dades a escriure per el metge i desconeixent l’ús que es farà de les mateixes, crec que no pot esser obligació del facultatiu recollir-les. En tot cas que les escrigui el pacient, i que el Ministerio l’informi de l’us que es farà de les mateixes.

    4.- Un sol medicament per recepta (punt 5 de article 5). Fins ara hem escrit varius medicaments en un sol paper de recepta. Hi havia cap problema que obligues a canviar l’actual sistema? Si no i havia cap problema identificat, recomano al COMB que demani la correcció d’aqueta norma a fi de no malgasta paper. No cal canviar si només es per a copiar el que feia la Publica des de feia anys. A França, les receptes de varius medicaments s’escriuen en un soll full, tan a la recepta privada com a la publica.

    Finalment. Falta una educació i informació al Metge per a explicar el perquè del canvi i quines avantatges reporta. – que ja he expressat que no nomes no veig, sinó que nomes veig obstruccions-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al model de recepta que ens dona el COMB no consta el CVE ni les receptes van numerades. Tot plegat, finalment, l'OMC farà negoci si cobra 1 cts d'euro per recepta.

      Elimina